| Autor |
Sklepy w Grajewie |
@abdo Super Administrator
|
| Dodane dnia 12 sierpień 2008 07:51 |
|
|
|
Kupujecie coś w grajewskich sklepach rowerowych? Może podzielicie się uwagami? |
|
| Autor |
RE: Sklepy w Grajewie |
~Dyres Użytkownik
|
| Dodane dnia 13 sierpień 2008 05:24 |
|
|
Ja kupuję dętki i klocki hamulcowe, innych rzeczy które mnie interesują niestety nie można u nas dostać, a kiedy chciałem kupić błotniki 28" do crossa, facet wyciągnął mi jakieś blaszane cudo rodem z kultowej "Ukrainy";p U nas tak naprawdę nie ma sklepu rowerowego, jeśli dla kogoś "best" albo "grand" to rower... dla mnie to tylko przypomina rower
|
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 13 sierpień 2008 11:37 |
|
|
Ile płaciłeś za klocki?? Ja kupowałem tylko szprychy 
Już tak nie narzekaj, Grand to seria rowerków (taka tańsza odmiana) firmy KROSS, a więc chyba nie jest tak źle. |
|
| Autor |
~Dyres Użytkownik
|
| Dodane dnia 14 sierpień 2008 03:39 |
|
|
zamawiałem sobie klocki tektro bo od ręki oczywiście nie było porządnych;p a płaciłem bodajże 15zł? jakoś tanio aż się zdziwiłem, takie zwykłe były po 2,50 ale obiecałem sobie nie pakować do roweru żadnych "zamienników", warto kupić dobry sprzęt, np na oponkach panaracer max ss kevlar jeździłem trzy sezony i to ostro |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 14 sierpień 2008 11:33 |
|
|
|
Masz na myśli ten sklep na ul. Wojska Polskiego? |
|
| Autor |
~Dyres Użytkownik
|
| Dodane dnia 14 sierpień 2008 14:46 |
|
|
|
Ano tenże właśnie sklep, u miłych dwóch panów na schodkach |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 15 sierpień 2008 09:11 |
|
|
Muszę powiedzieć że ceny u nich, przynajmniej na te podzespoły, które oglądałem są całkiem przyzwoite. Kupowałem u nich szprychy i cena na nie, chociaż groszowa to też całkiem przyzwoita  |
|
| Autor |
~Dyres Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 sierpień 2008 05:56 |
|
|
|
Nie jestem pewien o których panach mowa, bowiem ci ze "schodków" mają dość wygórowane ceny w stosunku do tych którzy siedzą obok "w piwnicy", ale niestety owi panowie z piwnicy, choć mają dobre części, markowe i niedrogie, to rzadko sprowadzają nowe i czasem głupich klocków trzeba szukać albo zamawiać... Jednak sklepy rowerowe w Grajdole kuleją, w końcu nie ma u nas pro rowerzystów, a jeśli są to na palcach jednej ręki można policzyć a dla trzech osób nikt nie będzie sprowadzał specjalnie części, tak to już jest niestety w małych miasteczkach... |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 16 sierpień 2008 11:41 |
|
|
|
Więc pozostają nam sklepy internetowe lub allegro - tam zawsze można znaleźć jakąś atrakcyjną ofertę jednak trzeba poświęcić trochę czasu na szukanie. |
|
| Autor |
~Dyres Użytkownik
|
| Dodane dnia 27 sierpień 2008 04:06 |
|
|
Jako że nie stać mnie na tarcze;p (bo jak kupować to porządne) a hamować na mokro czasem trzeba, kupiłem klocki Kelly's dualstop, z podwójną okładziną, kierunkową, samoczyszczącą i która DOSKONALE zatrzymuje nawet bardzo mokrą obręcz Cena-30 zł za cztery klocki, ale i tak tańsze niż porównywalne pod względem jakości koolstopy. Jednym słowem, genialna rzecz te klocuszki, polecam
P.S. zapomniałem dodać-klocki nie rezonują, nie piszczą w każdych warunkach hamują jak żyleta |
|
| Autor |
~drewniak85 Użytkownik
|
| Dodane dnia 29 sierpień 2008 04:28 |
|
|
Kiedyś był dobry sklep z serwisem na ul. Sportowej, szkoda, że już go nie ma, chłopaki całkiem znali się na rzeczy...
Dyres - nie ma sensu kupować tarcz w naszym terenie, no chyba, że wybierasz się w góry i będą strome zjazdy...
I powiedz jaki masz model tego Kellys'a... ja na przyszły sezon przymierzam się do Salamandra... Pozdrawiam! 
|
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 30 sierpień 2008 10:58 |
|
|
Może zróbmy rachunek, ile tych sklepów rowerowych jest w Grajewie.
- Wojska Polskiego na schodkach
Znacie jakieś inne? |
|
| Autor |
~Dyres Użytkownik
|
| Dodane dnia 31 sierpień 2008 06:01 |
|
|
No, ja mam z tak zwanej "wyższej średniej" półki rower, Exquisite model, a ten Salamander-dosiadałem, nie ma co się zastanawiać, poza tym popatrz na jego cenę i na osprzęt rewelka |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 31 sierpień 2008 10:59 |
|
|
Jak kupować to styczeń-luty, wtedy są wyprzedaże modeli z poprzedniego sezonu i oczywiście obniżki cen  |
|
| Autor |
~wes59 Użytkownik
|
| Dodane dnia 30 wrzesień 2008 04:29 |
|
|
|
ci panowie "z piwnicy" montowali mi dętkę do szosówki i nie zauważyli, że była kierunkowa opona ...ale mili są |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 16 kwiecień 2010 10:53 |
|
|
Gdyby ktoś nie wiedział, to na ul. Dwornej za Biedronką jest nowy sklep rowerowy z serwisem. Warto tam zajrzeć. Ceny są O.K. Obsługa też  |
|
| Autor |
~wes59 Użytkownik
|
| Dodane dnia 17 kwiecień 2010 02:10 |
|
|
tak, ogłasza się w internecie; zobaczymy, jak się będzie rozkręcać; dobrze byłoby znależć potrzebne rzeczy w Grajewie ale chyba za dużo wymagam; ciągle "kasa" dyktuje warunki; dobrze zamówić z internetu ale czasami potrzebna jest przymiarka lub zwykłe "rzucenie okiem" |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 17 kwiecień 2010 04:10 |
|
|
Kasa... Zgadza się, ale jeśli trzeba kupić jakieś jednostkowe rzeczy to nie opłaca się w necie szukać, bo opłaty za przesyłki pocztowe/kurierskie podwyższają cenę końcową i na jedno wychodzi 
Poza tym, w tym sklepie tak popatrzyłem, ceny nie odbiegają za bardzo od tych okazyjnych w sklepach internetowych. |
|