Tak sobie myślę że w Grajewie też można by było takie coś zorganizować, no ale mało tu nas, strona jest słabo znana w mieście, a rowerzyści niezbyt chętnie tu zaglądają/udzielają się.. Co mam powiedzieć? Po prostu Podlasie
No ale gdyby znaleźli się chętni do organizacji/zaplanowania takiej trasy (oczywiście oferuję swoją pomoc), to podaję linka do szczegółowych informacji na ten temat:
... siemka ! swego czasu namawiałem do małego wypadu do lasku za "Płytami"; pięknie można się zmęczyć, bo tyle jest naturalnych przeszkód, że tylko krótkie odcinki jeżdzi się siedząc; do tego śliczne "tunele" z drzew osłaniają od wiatru; zaglądałem tam od póżnej jesieni, aż do wiosny; latem szosa; ... tak jak zaznaczyłeś - nikogo nie spotkałem; spróbujcie, nie pożałujecie i można zrobić dowolną ilość okrążeń !
... napewno macie chwilkę,żeby tu zajrzeć; pomyślcie i podpowiedzcie znajomym; zróbcie "ruch" na stronce i na trasie ! ! !
pod linkiem >>POLSKA NA ROWERY<< , świetnie radzi Maja Włoszczowska o podstawach dotyczących roweru; WARTE przeczytania i zastosowania