| Autor |
16 IX TDP |
~drewniak85 Użytkownik
|
| Dodane dnia 28 sierpień 2008 15:44 |
|
|
Jak zapewne wszystkim wiadomo już za dwa tygodnie przejadą przez nasze kochane miasto uczestnicy 65-ego Tour de Pologne.
W sumie przez Grajewo zaplanowany jest jedynie przejazd bez premii lotnej, ale jest to już jakieś większe wydarzenie w naszym mieście...
No i mam właśnie pytanie do Was - wybieracie się na trasę, dopingować kolarzy, popatrzeć jak to wygląda na żywo??
Ja chyba wybiorę się z aparatem, może uda mi się ze dwa zdjęcia zrobić  
Pozdrawiam! |
|
| Autor |
RE: 16 IX TDP |
~Damian Użytkownik
|
| Dodane dnia 28 sierpień 2008 23:54 |
|
|
Ja ide napewno zobaczyc jak bedzie ladna pogoda to aparat biore i moze uda sie zrobic jakies zdjecia |
|
| Autor |
@abdo Super Administrator
|
| Dodane dnia 29 sierpień 2008 03:54 |
|
|
|
To chociaż zróbcie parę zdjęć to wrzucę do galerii jak wrócę, bo chyba w tym czasie nie będzie mnie w Grajewie. |
|
| Autor |
~dubelc Użytkownik
|
| Dodane dnia 03 wrzesień 2008 11:54 |
|
|
|
Ja z pewnością też się wybiorę i również zabiorę ze sobą aparat. |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 15 wrzesień 2008 09:35 |
|
|
Ja też spróbuję zrobić parę zdjęć  |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 04:02 |
|
|
Piękna ucieczka tylko przedwczesna IMO, ale mam nadzieję sfotografować w Grajewie tą uciekającą trójkę  |
|
| Autor |
~Damian Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 06:10 |
|
|
Mam ta uciekajaca 3 Zdjecie hmm myslalem ze lepsze mi wyjda, smigneli i tyle po nich ale za to mam motorka, i pare samochodow Jak cos to moge wsadzic na jakis darmowy serwer z obrazkami i pokazac jesli byla by taka ochota zobaczenia  |
|
| Autor |
~drewniak85 Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 06:13 |
|
|
Tak jak zapowiadałem - udałem się na trasę 65 Tour-u z aparatem Chciałem zrobić zdjęcia w centrum miasta, ale niestety nie dotarłem (za późno wyszedłem z domu )
Usytuowałem się na Wojska Polskiego w pobliżu parku "z czołgami"...
Niestety fotograf się nie spisał, pojechałem na "manualu" ustawiałem aparat jak było słońce, gdy nadjechał peleton zrobiło się ciemniej, no nic, następnym razem będę robił zdjęcia w ustawieniu na "priorytet czasu" 
A oto co udało mi się sfotografować (nie obyło się bez Photoshopa):

Ucieczka: liczyłem czas mieli ok 8 minut przewagi nad peletonem i tak jak pisał @abdo - chyba trochę za wcześnie

Peleton

Peleton po raz drugi...

Peleton...

To ujęcie podoba mi się najbardziej, niestety autofocus dał d..y :|

Z tego wszystkiego chyba to zjdęcie wyszło najlepiej :lol:
Ogólnie zdziwiłem się, że tylu Grajewian wyszło oglądać III etap wyścigu... Miło, miło... 
Pozdrawiam! |
|
| Autor |
~Dyres Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 07:03 |
|
|
Zabiłbym dla takiego roweru |
|
| Autor |
~Damian Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 07:30 |
|
|
~Dyres miales okazje 
A oto moje zdjecia 

Nie jestem przyzwyczajony do robienia zdjec gdy cos mi ucieka Ucze sie dopiero 
Edytowane przez Damian dnia 16 wrzesień 2008 07:36 |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 09:24 |
|
|
Mogłem wrzucić te zdjęcia do galerii, ale jak już żeście porozrzucali je w różnych miejscach to nie będziemy już robić powtórki. Zresztą nie mam nastroju, bo padł mi system i straciłem duuużo rzeczy, w tym setki fajnych zdjęć z podróży rowerowych, wiele dokumentów, projektów stron, grafik itp.. Szkoda gadać. Chyba się zaraz rozbeczę jak mały dzieciak  |
|
| Autor |
~Damian Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 11:17 |
|
|
@abdo nie da sie jakos tego odzyskac ?
Jak zamkneli tak droge to przez mysl mi przeszlo a zeby tak wziasc samochod i zobaczyc jaki ma v-max przez miasto 
Fajnie bylo, tylko szkoda ze u nas nie robia jakis przystankow, chcialbym tak dotknac ich rowerkow a moze i sie przejechac.. |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 12:04 |
|
|
|
Raczej nie da się odzyskać, chociaż cały czas kombinuję i jakaś tam nadzieja jest. Wszystkie partycje na dysku były zaszyfrowane i to jest główny problem. |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 12:08 |
|
|
Ale się forum rozjechało od tych zdjęć Jak widać nie jest to odpowiednie miejsce na fotoreportaże Jak już uporam się z komputerem, to pozbieram te wszystkie zdjęcia i wrzucę do galerii. |
|
| Autor |
~dubelc Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 14:36 |
|
|
Więc ja swoje dodaje do galerii. Drewniak, staliśmy chyba niedaleko siebie, bo obaj mamy zdjęcia zrobione spod banku BGŻ  |
|
| Autor |
~dubelc Użytkownik
|
| Dodane dnia 16 wrzesień 2008 14:39 |
|
|
|
Oba! Samemu nie mogę nic dodać do galerii? |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 17 wrzesień 2008 03:23 |
|
|
Obawiam się że nie Wolę sam dodawać bo wtedy mam mniej pracy. Trochę to dziwnie brzmi ale tak właśnie jest, dlatego zróbmy tak:
- kto ma jakieś zdjęcia do galerii to niech wysyła do mnie na maila
- zdjęcia najlepiej w formacie 640x480
Jak ktoś nie umie zmniejszyć to niech wysyła duże, tylko żeby mi się skrzynka nie zapchała 
Edytowane przez abdo dnia 17 wrzesień 2008 03:25 |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 19 wrzesień 2008 09:26 |
|
|
|
To co, ktoś jeszcze dośle mi jakieś zdjęcia z TDP do galerii, czy mam wykorzystać (obrobić) te które widziałem na forum? |
|
| Autor |
~Damian Użytkownik
|
| Dodane dnia 23 wrzesień 2008 00:41 |
|
|
Obrabiaj Moje reszta fotek to tylko samochody i jakies tam ujecia. |
|